Jeg har altid syntes, det var spændende at prøve nye ting i form af mad og drikke. Fremmede skikke finder gerne vej hjem til mig, og det bedste fra andre dele af verden får bestemt også lov til at blive hængende. Som de fleste spiser jeg meget forskelligt, men det, der altid kan findes hjemme hos mig, er forskellige former for te. Det er noget, der kan bruges til både hyggen, men også i mad.
Te er jo alle steder
Mange har fået øjnene op for, hvorfor te er blevet brugt så flittigt i Østen gennem så mange år. Derfor kan du få sæber og shampooer og også cremer med te i stort set alle steder i dag. Jeg foretrækker nu en gang indvortes brug, men det er dog både som drik varm og kold og til selve maden eller desserter. Til både mad og i desserter kan te nemlig give et spændende pift.
Det kan være en isdessert med matcha te, eller det kan være en marinade med grøn eller sort te. Mulighederne er faktisk uendelige, men især dessertbordet og te passer godt sammen, og det kan bindes endnu bedre sammen ved at servere den samme te som drik til. Der vil være et hint af teen i en kage, og samtidig den fulde smag fra selve teen. Noget, der vil overraske gæsterne på en rigtig positiv måde.
Vælg teen, fordi smagen og kvaliteten er god
Der er mange, der siger, at de ikke er til te. Det er jeg heller ikke, hvis den ikke er god at drikke. Det er som med alt andet mad og drikke, at kvalitet altid er at foretrække. Der er en bedre farve, duft og smag.
Med matcha te er det den grønne farve, der giver udslaget. Det er en så fantastisk farve, at du ikke kan undgå at ville smage.